Orta kulak enfeksiyonu / Orta kulak iltihabı genellikle bakterilere bağlı olarak gelişir. Bu iltihap yeni oluşmuşsa akut orta kulak iltihabı, uzun süreden beri var ve kendini kulak zarında bir delik ile gösteriyorsa kronik orta kulak iltihabı denir.
Orta kulak enfeksiyonu / Orta kulak iltihabı genellikle bakterilere bağlı olarak gelişir. Bu iltihap yeni oluşmuşsa akut orta kulak iltihabı, uzun süreden beri var ve kendini kulak zarında bir delik ile gösteriyorsa kronik orta kulak iltihabı denir.
Orta Kulak Enfeksiyonu Nedir?
Ancak bazen östaki borusunun tıkanmasına bağlı olarak (alerji veya geniz etine bağlı) orta kulak iltihabı gelişebilir. Buna Seröz yani orta kulak iltihabı veya orta kulak enfeksiyonu denir. Bu durum bakterilere bağlı orta ulak iltihabından farklı belirtiler verir ve tedavisi de farklıdır.
Kulak enfeksiyonları daha çok çocuklarda rastlanan bir hastalıktır. Kulağın yapısı: Dış kulak, orta kulak, iç kulak, kulak kanal kısmı ve kulak kepçesi bölümlerinden oluşur. Orta kulakta meydana gelen bir iltihaplanmadan dolayı, orta kulak iltihabı ile karşılaşılır. İltihaplanan bölüm, orta kulak zarının boşluğudur. Söz konusu enfeksiyon, yalnızca 1 kulakta görülebilir. Fakat iki kulakta birden de kendini gösterebilir. Mevsimsel olarak bakıldığında, orta kulak enfeksiyonu ile daha çok kış aylarında karşılaşmaktayız. Hem yetişkinlerde hemde çocuklarda görülebilen bu hastalığa karşı dikkatli olmak gereklidir. Çünkü erken teşhis, her hastalıkta olduğu gibi bu hastalıkta da oldukça önemlidir.
Orta kulak enfeksiyonunun pek çok belirtisi bulunur. Eğer sizler veya çocuğunuzda bu belirtiler baş gösterdiyse mutlaka uzman doktora başvurmalısınız. Ayrıca yetişkinlerde orta kulak enfeksiyonu belirtileri ile çocuklardaki belirtileri farklıdır. Bu nedenle belirtiler konusunda hassas davranılmalıdır.
Yetkinlerde Orta Kulak Enfeksiyonu Belirtileri
- Kulakta meydana gelen şiddetli ağrılar
- Sarı ya da şeffaf renklerde bir sıvının kulak içerisinden gelmesi
- Aşırı sinirli olma hali
- Huysuz olma hali
- Çınlamaların duyulması
- Uyurken zorluk yaşama
- Ateşin yükselmesi
- Kulaktan herhangi bir kan sıvısının gelmesi
- Denge kurakta zorluk
- İşitmede azalma
- Mide bulantısı
- Kusma
- İshal
- Azalan iştah
Çocuklarda Orta Kulak Enfeksiyonu Belirtileri
- Çocuklarda huysuzluk ve sinirlilik hali
- Kulaktan sarı veya şeffaf renkte, kötü kokulu bir akıntı gelmesi
- Çocuğun sürekli olarak kulağını çekiştirmesi
- Çocuğun denge kurmakta zorlanması
- İşitme kaybı belirtileri
- Uykuya dalmakta zorlanma
- Yüksek ateş gözlemlenmesi
- Çocukta baş ağrısı
Orta Kulak Enfeksiyonu Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dış kulak iltihabı tedavisi bakterilere bağlı iltihaplar genellikle ilaç tedavisiyle düzelirken seröz orta kulak iltihabı, bazen kulak zarını çizmek ya da tüp takmak şeklinde bir ameliyat gerektirir.İzmir kbb uzmanı Op.Dr Cem Karas şikayeti olan hastaya teşhiş koyarak, rahatsızlığın seviyesine göre tedavi(izmir orta kulak enfeksiyonu tedavisi) uygulamaktadır.
Orta Kulak Enfeksiyonu Tedavileri ve Orta Kulak Enfeksiyonu Fiyatı Hakkında Daha Fazla Bilgi için
İletişim Numaramızdan Bizi Arayabilir, Whatsapp Numaramız ile Sorularınızı Sorabilirsiniz.